Aside

Stap 9: Milieu 2

Naast koelwater heeft het productieproces van alcohol nog meer afvalstoffen die schadelijk kunnen zijn voor het milieu. Naast ethanol wordt er bijvoorbeeld ook veel koolstofdioxide (CO2) geproduceerd. Omdat het fermentatieproces in een anaeroob milieu (zonder zuurstof) moet plaatsvinden, gebeurt dit in goed afgesloten ruimtes. Het negatieve effect van koolstofdioxide op het milieu is veelal bekend, maar juist in fabriekshallen kan het een veel ernstiger gevolg hebben.

9.1 Bekijk deze website over het gevaar van koolstofdioxide in afgesloten ruimtes. Hier wordt uitgelegd waarom het niet verantwoord is om enkel het zuurstofgehalte te meten. Kijk goed naar de grafiek onder aan het artikel en geef aan waarom een zuurstofgehaltemeter niet volstaat.

9.2 Bonusvraag: Op de website (en in de afbeelding) staat meerdere malen een verkeerde definitie. Kan je deze vinden?

9.3 Welke maatregelen kan een werkgever nemen om de veiligheid van de werknemers te garanderen?

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s